Gorgelwater en lentepoffers

Heerlijk: de krokusjes, sneeuwklokjes en narcissen in de tuin! Het is eerder licht, later donker en de lentezon schijnt door het keukenraam naar binnen. Ik kan de behoefde om te starten met een lenteschoonmaak niet onderdrukken en sta met de kinderen te poetsen, wassen en te soppen.

20140305 column lisetteTuinonderhoud

Wij halen een hark over het gazon en Jelle gaat met de grasmaaier aan de slag. Daarna beluchten we de grond, door te prikken met een grasprikker (wij gebruiken een stok met een spijker). Dan strooien we er mestkorrels en kalk over en ons gazon is er weer klaar voor!

Uitgebloeide narcissen kun je het best snel verwijderen. De zaaddozen (die de uitgebloeide bloemen vormen) vragen veel energie van de planten.

Gezonde zaden

Op een zonnig plekje in de tuin, kun je nu ook keukenkruiden zaaien. Bijvoorbeeld bieslook, dille, peterselie, kervel en salie. Salie heeft een sterke antibiotische werking, gorgelen met saliewater helpt goed tegen bloedend tandvlees. Thee van salie helpt goed tegen keelpijn.

Salie gorgelwater

Salie-gorgel-water kan je makkelijk maken. Giet 0,25 ml (gekookt) water over 1 theelepel saliebladeren. Laat dit 25 minuten trekken en zeef de bladeren er uit. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven moeten salie mijden.

Bananenpoffertjes

Als Stijn dit weekend mag kiezen wat we gaan eten, is zijn keus gevallen op poffertjes. Dat heb ik in tijden niet gemaakt, dus we gaan voor poffertjes! Maar, deze mama wil dan natuurlijk wel een klein experimentje doen.

Dus ik maak een lading gewone poffertjes en ik maak poffertjes van een mengsel van een banaan, twee eieren en een snufje kaneel. De eieren klop ik los, de banaan prak ik fijn. Dit meng ik door elkaar en voeg een beetje kaneel toen, de staafmixer zet ik er heel even in, tot een fijn mengsel. Hier bak ik vervolgens poffertjes van, die door de jury Stijn en Anna met luid gesmak een 10 krijgen!

Tot de volgende keer!
Lisette

Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op Irene Kookt.