Fris pittige gazpacho

Deze fris pittige Gazpacho (een koude soep) is heerlijk als voorgerecht bij pasta en rijstgerechten of naast een maaltijdsalade. De garnering van munt en koriander wisselen elkaar qua smaak mooi af, en de stukjes gesneden groenten geven een lekkere textuur aan de soep.

Bereidingstijd

Ongeveer 20 minuten, plus 20 minuten koelen in de koelkast.

Benodigdheden

 • Blender of staafmixer
 • Groot mes
 • Ruime pan
 • Oven met grill

Ingrediënten

 • 2 blikken gepelde tomaten van 250 ml
 • Half bakje cherrytomaatjes
 • 4-6 el olijfolie
 • 2 flinke tenen knoflook
 • 1 komkommer
 • 250 ml Turkse yoghurt
 • 1 limoen of 1-2 eetlepels limoensap
 • 1 verse puntpaprika
 • Verse peper
 • 1 bosje verse munt
 • 1 bosje verse koriander

Bereiding

Was de groenten. Snij driekwart van de komkommer in grote stukken. Snij de rest in kleine blokjes en houdt deze apart. Plet met de zijkant van een groot mes de tenen knoflook, de schil komt dan makkelijk los. Snij de knoflook fijn. De cherrytomaatjes snij je in partjes. Snij de helft vd puntpaprika in reepjes en houdt deze apart.

Pureer de gepelde tomaten, de stukken komkommer en knoflook. Gooi de tomaatjes in een maatbeker en meng deze met wat peper en 2 el olijfolie. Gril de helft vd puntpaprika en de tomaatjes ca 6 minuten in een voorverwarmde oven. Meng dit in de pan met de limoen, 2-4 el olijfolie, de ongegrilde puntparika en de Turkse yoghurt.

Zet de soep minimaal 15 min in de koelkast. Serveer met de verse munt en koriander.